Пластика грудей і вагітність

Виникає природне запитання – імплантанти і наступна вагітність. Сучасні ендопротези ніяк не впливають на стан молочних залоз. Більше того, їх контури настільки чіткі, що дозволяють проводити дослідження молочних залоз, не перешкоджаючи навіть рентгенодіагностиці. Тому жінкам із імплантантами дозволені і вагітність, і лактація. Але проблема виникає в іншому. При збільшенні молочних залоз у період годування виникає повторне розтягнення шкіри, а з часом і зміна об’єму залози. Передбачити, як поведуть себе груди, лише спираючись на досвід попередньої вагітності, досить важко. Тому в жінок з ендопротезами можуть з’являтися повторні деформації, що вимагають нового оперативного втручання.
56
А, втім, незалежно від вагітності корекція молочних залоз не дає пожиттєвих сталих результатів: по мірі природнього старіння може виникнути опущення грудей. Тому років через 10 -15 за бажанням пацієнтки може з’явитися необхідність в повторній корекції.
В цьому випадку хірург пропонує відновлюючу операцію: або заміну протезів на більш об’ємні, або “підтяжку” грудейбез видалення протезів (мастопексію).

Коментарі