Ліпосакція

При локальному ожирінні (на животі, стегнах, сідницях) проводять ліпосакцію. Під час операції аспірують не більше 2,5-3 кг жиру. Якщо хірург має справу з дуже “великою” пацієнткою і відповідно є потреба видалення більше 3 кг жиру, то ліпосакцію проводять поетапно.
Вікових обмежень ліпосакція не має, але чим старша пацієнтка, тим більша ймовірність того, що після операції шкіра не підтягнеться, а провисне складками. Післяопераційні шви практично непомітні, оскільки вони дуже малі (3-5 мм) і розміщені в природних складках шкіри.
2
Протягом місяця після операції показане обов’язкове носіння компресійної білизни, яка сприяє швидкому та рівномірному скороченню шкіри. Сьогодні, в епоху фітнеса, навіть, неспеціалісти знають, що зовнішній вигляд нашого тіла в основному залежить від того, як протікає один з важливіших внутрішніх процесів – жировий (ліпідний) обмін. Порушення цього обміну призводить не тільки до прикрого збільшення об’ємів, але й до нерівностей і в’ялості шкіри – проблеми, яку ми називаємо целюлітом. І, якщо мова йде про локальне відкладення жиру, нажаль, такі корисні та часом приємні методи, як дієта і спорт, бувають абсолютно неефективні.
Саме тому мова йтиме про ті форми боротьби з локальним відкладенням жиру, які пропонує сьогодні пластична хірургія. Не дивлячись на велику різноманітність способів ліпосакції, їх об’єднує простий і цілком зрозумілий принцип. Через спеціальну трубку, що називається канюлею, яку вводять у підшкірний простір, через невеликі розрізи шкіри (до 5 мм) під від’ємним тиском, який створюється спеціальним апаратом, видаляють надлишки жирової тканини. Деякі методики передбачають видалення жиру не за допомогою вакуум-аспіраторного апарата, а посередництвом спеціальних шприців, що значно продовжує тривалість операції.

Коментарі