Розщілина або "заяча губа"

Краса – поняття не тільки філософське але і біологічне, так як тільки правильне відновлення анатомії і функцій суміжних органів та тканин може забезпечити довершену форму.
Мистецтво хірурга, який відновлює обличчя після вродженої розщілини, неможливе без глибоких знань нормальної та патологічної анатомії, а також особливостей фізіології і росту уражених органів та тканин. Створення нормального зовнішнього вигляду у людини повинно передбачати відновлення різних функцій органів і рис обличчя, які визначають оптимальне здоров’я пацієнтів та їх соціальну реабілітацію.
1
У нашій клініці проблема вроджених розщілин губ, а також супутніх деформацій носа, спирається на великий досвід вчених багатьох країн, так як ця складна проблема являється загальнолюдською.
Реабілітація пацієнтів (з вродженими розщілинами обличчя та піднебіння) являє собою одну з найскладніших завдань естетичної хірургії. поняття які вжилися не в медичній термінології «заяча губа», «вовча паща» є глибоко образливими для пацієнтів і не повинні вживатись навіть не в медичній термінології. Доля багатьох пацієнтів складається драматично, при чому не тільки внаслідок тяжкості пороків, але і в результаті недосконалості початкових методів хірургічного лікування.
2

Коментарі