Пластика вух




Вуха бувають завеликі, до того ж, неоднакові з обох боків, тому ще в дитячому віці можуть стати причиною серйозної психічної травми через постійні насмішки.

Анатомічно вушні раковини в нормі мають завитки, а також протизавитки. Протизавитки мають верхні та нижні ніжки. Частіше зустрічаються недорозвиненність верхніх ніжок протизавитків що приводить до клаповухості.При цій патології має значення кут між вушною раковиною і головою який в нормі дорівнює 30 градусів.

Вушні раковини формуються до 5-ти років(приблизно) тому проводити дане втручання можна з 6-ти років при бажанні пацієнта. Операція виконується під місцевою анестезією, найчастіше з розтину по задній поверхні вушної раковини, тому рубець залишається непомітним.

Втручання на хрящі надають раковині правильної форми, яка фіксується спеціальними внутрішніми швами. Тривалість операції – 1-1,5 год.

Накладається захисна пов’язка, яку знімають наступного дня. Після операції протягом кількох днів бувають набряки і зміна кольору шкіри, які минають протягом 2-3 тижнів. Шви знімають на 7 добу. Операція практично не дає ускладнень і завжди поліпшує зовнішній вигляд.

Коментарі