Пластика молочних залоз


Проблема молочних залоз – це питання форми та об’єму. Після пологів і закінчення  лактації, а також з віком молочні залози провисають (мастоптоз). Оскільки груди – предмет не лише естетичної гордості, але й обов’язковий атрибут сексуальності, жінка змушена шукати шляхи покрашення їх вигляду.

Спочатку зупинимося на стандарті поняття “естетична форма молочної залози“, що відповідає певному росту, вазі жінки. Зазвичай, сосок знаходиться приблизно на 17 см нижче ключиці або на 1-2 см вище перехідної складки під молочною залозою. Якщо сосок розміщений нижче даних величин, то спеціалісти говорять про мастоптоз (провисання молочних залоз).
На допомогу у випадку малих обвислих грудей приходять спеціальні імплантанти (ендопротези), що  капсули, заповнені рідким силіконовим гелем, та своєю консистенцією нагадують справжні груди молодої жінки. Тришарова оболонка імплантанту перешкоджає виходу силікону в оточуючі тканини.
Розрізняють кулеподібні та краплеподібні ендопротези. Останні не лише збільшують об’єм залози, але й ліквідують її опущення. Імплантанти індивідуально замовляють для кожної пацієнтки після ретельного вимірювання грудної клітки, форми, об’єму молочних залоз. Естетичний результат – це повна відповідність ендопротезів діаметру грудної клітки, правильне місце розташування соска, гармонійне співвідношення з іншими розмірами тіла.

Коментарі