Що таке естетична хірургія?


Естетична хірургія - це особлива частина загальної хірургії. Її діяльність спрямована на оперативну зміна, відновлення або поліпшення зовнішності людини. З допомогою її методів і напрямів можна змінити форму тієї або іншої частини обличчя чи тіла людини.

Цікаво, що прості косметичні операції були доступні ще стародавнім єгиптянам. За допомогою хірургічних операцій мали можливість змінювати форми носа, вух в Олександрії. Стародавні китайці пішли ще далі і робили операції не тільки носів і вух, але і очей.

В епоху Відродження, пластичні операції широко практикувалися в Європі. Їх вважали єдиною можливістю усунення вроджених вад зовнішності. В цей час косметична хірургія вважалася частиною медицини, яка відповідала за красу людини.

У сучасній хірургії ця галузь також відповідає за красу людського обличчя і тіла. Проводять такі операції фахівці-хірурги. Більшість процедур проводиться під місцевим або загальним наркозом.

Щоб уникнути грубих рубців і шрамів, які утворюються, рани і розрізи зшивають найтоншими голками, використовують кінський волос або найтонші капронові чи нейлонові нитки. В результаті, шви після операції залишаються тонкими, майже не помітними. 
Понад те, розрізи і шви роблять там, де їх не видно.

Коментарі